Homepoznati pevaciZorica Brunclik

Zorica Brunclik

Zorica Brunclik je jedna od najtiražnijih pevačica sa prostora bivše Jugoslavije. Rođena je 29. juna 1955. godine u Beogradu kao najstarija i jedina ćerka, a ima i tri mlađa brata. Pošto su se roditelji vrlo brzo razveli, detinjstvo je provodila kod majke u Smederevu gde je siromašno živela i kod očeve familije u Beogradu gde je imala sve što je želela. Otac joj je poreklom Slovak. Međutim, kada je krenula u školu, majka joj je zabranila da ide kod oca koji ju je i dovodio samo da bi napakostio bivšoj supruzi.

Zorica Brunclik Pevačica (1955. – ) Biografija ažurirana: 21.07.2017.Muzika Z E-stock.us / Miloš Rafailović Zorica Brunclik je jedna od najtiražnijih pevačica sa prostora bivše Jugoslavije. Rođena je 29. juna 1955. godine u Beogradu kao najstarija i jedina ćerka, a ima i tri mlađa brata. Pošto su se roditelji vrlo brzo razveli, detinjstvo je provodila kod majke u Smederevu gde je siromašno živela i kod očeve familije u Beogradu gde je imala sve što je želela. Otac joj je poreklom Slovak. Međutim, kada je krenula u školu, majka joj je zabranila da ide kod oca koji ju je i dovodio samo da bi napakostio bivšoj supruzi. Bila je odličan đak i rado je pomagala drugarima pa ju je tako zapazio pevač Bora Spužić Kvaka sa čijom je ćerkom Zorica radila domaće zadatke. Savetovao ju je da se više ne muči, već da počne da se bavi muzikom. Odveo ju je u Beogradsku estradu gde ju je bend braće Karić, Plava zvezda, angažovao kao pevačicu. Uporedo sa građenjem muzičke karijere, završila je kurs ikebane u Aranžerskoj školi, a kasnije i Ekonomski fakultet u Nišu. Sa nepunih 18 godina, Zorica je rodila ćerku Mariju, a otac je čovek koji nije želeo da je oženi. Pošto je već imao verenicu, dete nije nastavio da viđa.

Muzičku karijeru je počela nastupajući u kafanama i restoranima, a u jednom od njih je upoznala kompozitora Novicu Uroševića sa kim će nastaviti saradnju. 1974. godine je za PGP RTS snimila ploču sa pesmom „Ne daj da nas rastave“ koja je prodata u 300.000 primeraka. Iste godine je objavila pesmu „Jedna ljubav ne postoji više“. Njena popularnost je išla uzlaznom putanjom, a pesme su bile veoma slušane.

Sudeći po broju pregleda i slušanja na portalu YouTube, najpopularnija Zoričina pesma je “Košava” sa 5,8 miliona pregleda na datum 22.10.2015. godine.

FOLLOW US ON: