Homepoznati pevaciViki Miljković

Viki Miljković

viki miljkovic

Viki Miljkovic je srpska turbo folk i pop pevačica koja je karijeru započela 1992. godine. Popularnost je doživela zahvaljujući pesmama “Bajadere”, “Mariš li, mariš li”, “Crno na belo”, “Obeležena”, “Mahi, mahi” i drugima. 2016. godine postaje stalna članica žirija muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, u kojem često vodi rasprave s Jelenom Karleušom.

U Nišu je završila Osnovnu školu Maršal Tito i Srednju muzičku školu Dr. Vojislav Vučković. U Prištini je 1989. godine upisala, a kasnije i završila muzičku akademiju i postala profesorka muzike.

Rođena je 18.12.1974. godine u Nišu. Njeni roditelji Svetomir i Zorka nisu podržavali ideju da se bavi muzikom.Viki je jako bliska s bratom Vladicom koji je ujedno i njen najbolji prijatelj.

S obzirom da je njen otac Svetomir iz Crne Gore, Viki je kao dete sa porodicom letovala na crnogorskom primorju, a 2006. godine je u Pržnom kupila stan.

Još 1994. godine je započela vezu s muzičarem Draganom Taškovićem, a njihovo poznanstvo je započelo svađom. Ona je na jednom koncertu nakon dve otpevane pesme započela i treću, koja nije bila dogovorena. Dragan je tada bio najtraženiji šef orkestra i pratio je sve najpoznatije pevače, a kad je Viki počela pevati tu neplaniranu treću pesmu, on je naredio muzičarima da ne sviraju.

Viki je prvi album snimila 1992. godine. S albumom pod nazivom “Loša sreća” nije ostvarila veći uspeh, ali to se promenilo već sledeće godine kada je objavila album “Hajde vodi me odavde”, na kom su se našle pesme “Nikom nije lepše nego nama (Coca-cola, Marlboro, Suzuki)” i “Hajde vodi me odavde” koje su postale veliki hitovi.

Karijera Viki Miljković traje već više od 25 godina, a iako s prvim albumom nije ostvarila zapažen uspeh, svaki njen sledeći album je bio izuzetni uspešan. Najzahvalnija je Marini Tucaković i Futi, koji su napravili njena prva dva albuma i veliki broj pesama kasnije.

FOLLOW US ON: