Homepoznati pevaciVesna Zmijanac

Vesna Zmijanac

Vesna Zmijanac-kontakt

Vesna Zmijanac, o životu i karijeri jedne od najpoznatijih folk pevačica Jugoslavije i Srbije, mogla bi se sigurno napisati knjiga, ali će u nastavku teksta biti iznet samo deo onoga što je poznata estradna zvezda do sada postigla i ostvarila.

Ime Vesne Zmijanac, sa godinama je postalo sinonim za vrhunsku narodnu muziku, a pevačica je postala i baka predivne devojčice Ree, te svoje „penzionerske dane“, kako sama navodi provodi u miru u svom domu na Bukulji, i uživa u druženju sa svojom unukom, a povremeno i nastupa u raznim TV emisijama muzičkog karaktera.

Vesna Zmijanac se smatra jednom od najvećih zvezda muzičke scene 80-tih i 90-tih godina, te je svoju „zvaničnu profesionalnu“ karijeru, započela 1976. godine, kada je izdala singl „Vetar duva oko kuće“, te i pesmu „Ko nam se u ljubav meša“.

Već 1979. godine, na nagovor Šabana Šaulića, i uz njegovu nesebičnu pomoć, Vesna je sa tada poznatim ansamblom Branimira Đokića, snimila singlove „Hvala ti za sve“ i „Ti nisi čovek koji zna da voli“, da bi kasnije iste godine sa muzičkim ansamblom Aleksandra Ace Stepića, snimila i numere „Pođi sa mnom, il΄ ostani sa njom“, i „Ostavljena žena“.

1981. godine, Vesna je učestvovala kao pevačica i u jednom kultnom jugoslovenskom filmu „Sok od šljiva“, gde je otpevala pesmu „Uveli su rumeni obrazi“, koji je potpisala kao tekstopisac vrlo poznata Marina Tucaković.

Upravo je pomenuti film, otvorio Vesni Zmijanac vrata u karijeru i uspehe koje iza sebe ona ima danas, kada ju je kao veliki potencijal primetio reditelj Branko Baletić, te joj omogućio da potpiše ugovor sa tadašnjim muzičkim i izdavačkim gigantom – PGP RTB-om.

Poznata pevačica je dalje nizala uspehe, te je od 1988. do 2011. godine, snimila još 9 albuma, sa velikim hitovima, od kojih je svakako jedan od najpoznatijih, duet sa Dinom Merlinom iz 1988. godine, „Kad zamirišu jorgovani“.

Vesna Zmijanac je u svojoj bogatoj karijeri, izdala i autobiografsku knjigu „Kad zamirišu jorgovani“, 2000. godine, te je otpevala duetske pesme sa Sinišom Vučom („Vrati se, vrati); sa Slavkom Banjcem („Ja imam nekog, a ti si sam); sa Rambom Amadeusom („Idemo na more“), te i pesmu sa Mirom Škorić i Lepom Brenom („Muškarci“).

FOLLOW US ON: