Homepoznati pevaciStoja Stojanka Novaković

Stoja Stojanka Novaković

stoja

Stoja Stojanka Novaković

Stojanka Novaković poznatija kao Stoja je srpska pop-folk pevačica. Rođena je 4. juna 1972. godine u selu Perlez nedaleko od Zrenjanina. Sa suprugom Igorom Jovanovićem živi u naselju Bežanijska kosa u Beogradu.

Prvi album objavila je 1998. godine, a veliku popularnost je stekla 2000-ih pesmama „Ćiki, ćiki“, „Neću da ostarim“, „Samo“, „Evropa“, „Moj život je moje blago“, „Starija“, „Metak“, „Do gole kože“, „Splav“, „Bela ciganka“ i drugima. Snimila je četiri dueta. Pesmu „Biću tvoja“ otpevala je sa Đanijem, „Gde god pođem tebi idem“ sa Dadom Polumentom, a „Muzika“ sa Dejanom Matićem. 2018. godine je sa Cobijem snimila pesmu „Čista hemija.

U dosadašnjoj karijeri objavila je deset albuma i 12 singlova, te osvajala brojne nagrade u Srbiji i regionu. 2000. godine je proglašena folk pevačicom godine, te dve godine zaredom dobijala nagrade za rekordne tiraže.

S obzirom na popularnost, folk zvezda je neretko bila meta srpskih tabloida. Posebno je bila zanimljiva novinarima žute štampe kada je pred izlazak albuma „Metak“ izgubila više od dvadeset kilograma, povećala grudi i promenila boju kose. Mnogo se spekulisalo da je izvadila rebro kako bi postigla što uži struk. Pevačica je nekoliko godina kasnije demantovala informacije da se podvrgla toj vrsti operacije, te da je čak izvadila i silikon iz grudi jer joj je stvarao ozbiljne zdravstvene probleme.

Najveći hitovi u njenoj karijeri su Samo, Evropa, Mesec sija, Moje srce ostariti ne sme, Starija, Dijamanti, Do gole kože, Potopiću ovaj splav, Da li si za seks, Bela ciganka, Ola, ola i druge pesme. Pesma Bela ciganka je postigla veliki uspeh, postala je popularna širom Balkana, a peva se i na svadbama, proslavama, rodjendanima…

FOLLOW US ON: