Homepoznati pevaciSnežana Babic Sneki

Snežana Babic Sneki

snezana babic sneki

Sneki važi za jednu veoma pozitivnu i veselu osobu. U njenom društvu je uvek prijatno, a na javnim događajima se pojavljuje sa osmehom.

Važi za jednu od najtalentovanijih i najpopularnijih pevačica folk muzike na našoj estradi.

Bez ijednog skandala gradila je put ka vrhuncu svoje karijere. Narod ju je upravo zbog toga zavoleo, stoga joj je ostao verna publika sve do danas.

Sa svojom porodicom se preselila nakon završene osnovne škole u Beograd, gde upisuje i uspešno završava srednju elektrotehničku školu “Nikola Tesla“. Uporedo je išla i u osnovnu i u srednju muzičku školu, odsek solo- pevanje.

Muzičko obrazovanje započela je sa sedam godina kada je upisala nižu muzičku školu  u Pančevu, a nastavila u srednjoj muzičkoj školi u Beogradu. Sa 11 godina nastupila je na Festivalu „Raspevano proleće“ gde su je zapazili ljudi iz Dečjeg operskog studija. Već u osnovnoj školi je odigrala više od 300 predstava. Kao član Kulturno-umetničkog društva „Abrašević“ iz Pančeva nastupala je širom Evrope.

Prvi album pod nazivom „Neka stari ko voleti ne zna“ izdala je 1988. godine. Od tada do danas snimila je 12 albuma i nekoliko singlova. Njena pesma „Ti saluto Italia“ snimljena je za potrebe Svetskog prvenstva u fudbalu koje je 1990. godine održano u Italiji. Održala je brojne koncerte u Srbiji, regionu, brojnim evropskim gradovima, te Americi, Kanadi i Australiji. Neretko je sav prihod od prodatih ulaznica poklanjala u humanitarne svrhe.

Glumila je u filmu „Tesna koža 4“ iz 1990. godine, te istoimenoj seriji iz 2015. godine. Osim toga, pojavila se u televizijskom filmu „Novogodišnja noć“ koji je emitovan 31. decembra na Radio-televiziji Srbije (RTS).

FOLLOW US ON: