Homepoznati pevaciSloba Radanović

Sloba Radanović

Sloba Radanovic

Slobodan Radanović, rođen je u Zrenjaninu 20. juna 1990. godine, od majke Draginje i oca Dušana, koji pored Slobodana imaju i sina Radenka i ćerku Miljanu.

Slobodan je u Zrenjaninu završio osnovnu školu „Dr Jovan Cvijić“, a nakon toga i srednju elektrotehničku školu „Nikola Tesla“, smer građevinski tehničar.

Međutim, bilo je evidentno da je još od malih nogu Slobodan vrlo talentovan za muziku, pa iako je iz rodnog Zrenjanina otišao u Novi Sad, gde je upisao Arhitektonski fakultet, ubrzo je napustio studije i odlučio da se profesionalno posveti muzici.

Pored muzike, Slobina velika ljubav je i sport, te se u mlađim danima vrlo aktivno bavio boksom i kik-boksom.

Slobodan Radanović je od malena znao da će se jednoga dana baviti muzikom, te je kao idealnu priliku za ostvarenje svojih snova i ambicija, video takmičenje koje je poznato pod nazivom „Pinkove Zvezde“, za koje se prijavio u septembru 2014. godine, uz veliku podršku tadašnje devojke Kristine Kije Kockar, koja ga je bodrila i verno pratila kroz sve etape takmičenja.

U toku takmičenja, Slobodan je oduševio žiri svojim interpretacijama pesama Šabana Šaulića, te i Džeja ramadanovskog i Zdravka Čolića, ali je na kraju ipak završio na trećem mestu, a pobedu u datoj sezoni je odneo Ivan Kurtić.

Međutim, ono što je bilo vrlo interesantno, jeste da je Slobodanove vokalne sposobnosti odmah prepoznala najveća balkanska folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović, koja ga je pozvala kao svog specijalnog gosta na koncertu u Zrenjaninu, na Trgu slobode, 28. avgusta 2015. godine, koji je održala povodom manifestacije „Dani piva“ u tom gradu.

Slobodana su tim povodom u šali prijatelji prozvali „Cecino mezimče“, na šta je on bio veoma ponosan, jer je od svih učesnika takmičenja, Ceca kao gosta izabrala baš njega lično.

Godine 2015. je objavio svoju prvu pesmu „Bure baruta

FOLLOW US ON: