Homepoznati pevaciSladja Alegro

Sladja Alegro

sladja alegro

Muziku je kao svoje opredeljenje, Sladja Alegro izabrala još u detinjstvu, a već sa 19 godina je počela da peva, te je 1999. godine, postala i članica popularnog benda „Frenky“, sa kojima je snimila samo jedan album, pod nazivom „Ovaj svet“, sa koga se kao najveći hit izdvojila pesma „Ostani“.

Iako je pop grupa „Frenky“, u to vreme bila veoma popularna, nesreća je bila u tome što su svoju karijeru i gradili u vreme ratnih dešavanja u našoj zemlji, te su se ubrzo kao sastav „raspali“, a Slađa je ostala istrajna u nameri da pronađe novi bend sa kojim će nastupati i nastaviti karijeru.

Sticajem okolnosti, Slađa je upoznala u svom rodnom Obrenovcu, muzičare koji su imali želju i ambiciju da se ostvare u svom poslu, te je sa njima 2001. godine, oformila „Allegro bend“, koji je u početku bio relativno nepoznat javnosti, te su po klubovima i diskotekama svirali tuđe numere.

Međutim, veoma brzo je Slađin talenat i „moćni vokal“ postao prepoznatljiv među ljubiteljima noćnog života i dobre muzike, pa je bend odlučio da prikupi materijal i da potom snimi svoj prvi solistički album.

Bend su u to vreme činili pored Slađe i Božidar Popović, te i Svetozar Andrić sa svojim bratom, basista Stefan i bubnjar Šaran Nikolić.

Do realizacije pomenute ideje, došlo je 2005. godine, kada je „Allegro bend“ objavio album prvi „Pesma o nama“, na kome se kao najveći hit izdvojila numera „Živim za to“.

Ipak, kako je muzika njena najveća ljubav, Slađa je odlučila da nastavi da se bavi pevanjem, te je kao Slađa Allegro 2016. godine snimila pesmu „Jelen“, koja je postala veliki hit.

FOLLOW US ON: