Homepoznati pevaciSeka Aleksić

Seka Aleksić

seka aleksic

Svetlana Seka Aleksić danas važi za jednu od najpoznatijih folk pevačica na našim prostorima.

Tokom svoje višegodišnje karijere snimila je veliki broj albuma, na kojima su se našli brojni hitovi, poput: “Dođi i uzmi me“; “Iskoristi moje mane“; “Svi tvoji milioni“; “Kraljica“; “Aspirin“; “Boli stara ljubav“; “Ti se hrani mojim bolom“; “Lek za spavanje“ i mnoge druge.

Još od malih nogu pokazivala je svoje fantastične vokalne sposobnosti, pa je u horu svoje osnovne škole „Mitar Trifunović Učo„ nastupala kao solista, a sa horom svojoj školi donela je brojne nagrade. Omiljena pevačica i uzor u tom periodu joj je bila Vesna Zmijanac.

Seka Aleksić nije imala baš lak život, kada je došao rat preselila se sa svojom porodicom u Banju Koviljaču, a nakon toga u selo Lipolist kod Šapca, ali kako go bilo, svi kažu da je Seka uvek bila vesela i nasmejana. Već sam 14. godina počela je da peva u kafanama kako bi obezbedila novac porodici. Nakon što se ispisala iz srednje poljoprivredne škole upisala je za frizera i otuda njena inspiracija za menjanje frizura kao i stil za oblačenje.

Seka je svoju profesionalnu karijeru, započela praktično učešćem na festivalu „Moravski biseri“ u Ćupriji, 2002. godine, a kada je oduševila publiku u prepunoj „Hali sportova“, te sa pesmom „Idealno tvoja“ i osvojila nagradu publike, ali je tada neočekivano upoznala i svog budućeg prvo menadžera a kasnije i prvog supruga, ali se sa njim vrlo brzo i razvela.

2017. godine izdala je svoj poslednji album “Koma”, nakon kojeg je održala ponovo concert u Areni posle 8 godina, I nakon kojeg ima nove singlove.

Seka Aleksić nastupala je u mnogim  zemljam širom Evrope kao i klubovima u Beogradu

FOLLOW US ON: