Homepoznati pevaciSanja Đorđević

Sanja Đorđević

sanja djordjevic

Sanja Đorđević pevačica folk muzike rođena je u Pljevljima u Crnoj Gori. Svoje odrastanje je provela u Sarajevu u Bosni i Hercegovini. Imala je svoju grupu, učila pevanje, ali i upisala pravo. U Sarajevu upoznaje svog sadašnjeg supruga fudbalera FK Željezničar Pericu Đorđevića za koga se udaje i sa kojim se seli u Švajcarsku, a potom rađa ćerku Ivanu. Sanjino profesionalno bavljenje muzikom kreće 1987. godine kada za sarajevski „Diskoton“ objavljuje svoj prvi album u saradnji sa Spasom Berakom koji je bio producent čitavog albuma. Snimila je 8 pesama.

Sanja je od početka karijere volela da menja saradnike, a kako su se muzički trendovi menjali tako je i Sanja snimala nove pesme. 2004. godine odlučuje se da snimi novi album sa 8 pesama i totalno novom ekipom saradnika. Ovoga puta su za album bili zaduženi kako folk autori tako više autori pop muzike.

Za vreme četvorogodišnje izolacije, kako Sanja Đorđević (43) naziva svoje odsustvo sa estrade, valjano se odmorila, naučila je da ceni male stvari i tvrdi da stare greške nikada više neće ponoviti.
 Htela sam da se izgubim i povučem na neodređeno vreme, jer više nisam bila svoja. Pošto sam 2008. godine objavila album, narednih meseci sam se preforsirala, shvatila da više ne znam gde idem, šta pričam, bila sam pod stresom. Posle odrađenih nastupa nisam bila zadovoljna. Osetila sam da ne pružam na sceni maksimum, sve mi je smetalo i gušilo me

Početkom 2013. objavljuje novi singl koji su radili Damir Handanović, Marina Tucaković i Dragan Kovačević Struja. Pesma nosi naziv “To me tako dobro boli”.

FOLLOW US ON: