Homepoznati pevaciŠako Polumenta

Šako Polumenta

sako polumenta

Sako Polumenta je rođen 27. 03. 1968. u Bijelom Polju. Sako je crnogorski folk pevač i koji živi u Podgorici sa porodicom koju cine supruga Vesna, sin Adis i cerka Rijalda i Rijana.

Muzikom se poceo baviti pocetkom devedesetih, 1993. godine.U svojoj uspesnoj karijeri Sako Polumenta je snimio 11 albuma: Ej, sudbino (1993.), Skitnica (1995.), Hej, ženo (1997.), Aman, Aman (1999.), Od ljubavi oslepeo (2000.), Dišem za tebe (2002.),Uvijek blizu (2004.), Najbolje do sada… (2005.), Karta za budućnost (2006.), Sanjao sam san… (2008.) i Heroj (2011.)

Sa koleginicama i kolegama sa estrade ima odlicnu saradnju a uradio je i par dueta sa njima: sa Darom Bubamarom “Lazne ljubavi”; sa Donnom Ares “Kad sve propadne”; sa Stojom “Gde god podjem tebi idem”; sa Gogom Sekulic “Budi tu” sa svojom sestrom Azrom Priča o tebi i naravno sa Dadom P. Ljepša od noći i ženim se za koje su i spotovi urađeni. Posle visegodisnje pause u nastupima u junu 2011. održao je koncert na beogradskom splavu “Kolos” i time ponovo usrecio publiku svojim starim i novim hitovima…

U toku karijere je otpevao veliki broj hitova, a neki od najpoznatijih su: „Dišem za tebe“, „Eh, kad bi ti“, „E, što nisam sunce“, „Punomoć“, „Pod sjajem ružičastih zvezda“, „Pamuk“, „Kralj“, itd.

Mnogi misle da su Šako i Dado Polumenta braća, a malo je poznato da je Šako zapravo Dadov stric i da je Šakov rođeni brat pokojni Sabahudin Sako Polumenta, koji je bio „žestok momak“ i njegova smrt se dogodila pod „velom tajne“.

Osim pevanjem, Šako se bavi i ugostiteljstvom. 2014. godine je u potpunosti završen njegov hotel u Ulcinju, a namjenjen je prvenstveno za ljude koji se s porodicom žele odmoriti i uživati u čarima Ulcinja. Nakon hotela je najavio i gradnju etno sela, projekt koji je prema njegovim rečima podržalo Ministarstvo kulture Crne Gore od koga je zatražio pomoć kako bi svoju zamisao podigao na viši nivo. Njegov je cilj bio da u saradnji s državnim institucijama napraviti rekreativni centar u kojem bi boravili turisti, ali i sportisti.

FOLLOW US ON: