Homepoznati pevaciRadiša Trajković Djani

Radiša Trajković Djani

djani-kontakt

Djani veseo i uvek spreman za pesmu i smeh opisi su koji uvek idu uz folk pevača Radišu Trajkovića Đanija. Iskren, bez trunke sujete i uvek spreman da svima izađe u susret, polako i bez loših emocija celog života hrabro je koračao napred. Tako je studiozno i gradio karijeru, pa je uspeh bio zagarantovan.

Ne skidajući osmeh s lica hrabro se borio sa svim životnim nedaćama, a uspeo je i da izbegličke dane pretvori u korak ka uspehu. Sa čitavom porodicom tokom devedesetih izbegao je sa Kosova i Metohije i u rodnoj Prištini ostavio porodičnu kuću. Napuštanje ognjišta u njemu uvek budi tugu i upravo je to razlog zbog koga nikada nije želeo da proda porodičnu kuću. Želi da njegova deca Miloš  , Marko   i Sofija  znaju ko su i odakle potiču. Baš zato je sa suprugom Slađanom sredio njenu rodnu kuću u Beloj Palanci, gde svi porodično odlaze.

Iako nikad ne skida osmeh s lica, život pevača nije uvek bio sjajan. I sam priznaje da mu je često bilo veoma teško, pogotovo dok je pripremao prvi album „Ta žena“, kao i kasnije albume i pesme „Ulica je moj dom“, „Otišla si, e pa neka“, „Neka pati žena ta“, „Druga dva“, „Sve mi tvoje nedostaje“, „Balkanac“, „Još te sanjam“…

2012. godine imao ozbiljne zdravstvene probleme.

Drama je počela na njegovom nastupu u Parizu. Pevao je, a onda su ga iznenada presekli oštri bolovi u stomaku i mučnina, koji su ga gotovo oborili s nogu. Bio je ubeđen da ga boli želudac ili da ga muči slepo crevo. U stvari, dijagnoza je bila upala pankreasa. Nastup je odmah prekinuo jer nije mogao da stoji na nogama, a kamoli da peva. Iako je bio svestan da mora hitno kod lekara, nije hteo ni da čuje da ga pregleda neki od pariskih doktora, već je seo u avion i pod teškim bolovima doputovao u Beograd. Pravo sa aerodroma prebačen je u bolnicu.

FOLLOW US ON: