Homepoznati pevaciNedeljko Bajić Baja

Nedeljko Bajić Baja

nedeljko bajic baja

Starijim generacijama poznat po komičnim pesmama poput ,,Mini suknja”, ,,Ginem, ginem”, ,,Mokra do kože” i slično, Nedeljko Bajić Baja je poslednje decenije naročito zaveo brojne generacije svojim emotivnim baladama, te se njegovi hitovi ,,Snovi od stakla”, ,,Zapisano je u vremenu”, ,,Od ljubavi jače” i brojni drugi mogu čuti na svakom koraku.

Pa ko je ovaj čovek koji već više od 25 godina obogaćuje balkansku muzičku scenu?

Nedeljko Bajić – Baja je rođen 9. juna 1968. godine u mestu Šipovo, u blizini Banja Luke, u Bosni i Hercegovini. Do svoje 6. godine, on je živeo u porodičnoj kući sa majkom, ocem i dva brata i dve sestre, ali, kada je napunio 6. godina, otac mu je preminuo, što je ostavilo posledice na život, još uvek nestasaog Nedeljka. Iako izuzetno tužan zbog gubitka svog oca, već sledeće godine, pre polaska u školu, Nedeljko Bajić – Baja je počeo da se bavi muzikom, kao uspomenu na njegovog izuzetno muzikalnog oca.

Inače, iako rođen u radničkoj klasi, Nedeljko Bajić – Baja je od malena bio okružen muzikom, jer su mu i majka i otac bili izuzetno muzikalni, ali su, zarad dece i boljeg profita, ipak odlučili da svoju ljubav prema muzici ispoljavaju isključivo u kućnoj varijanti.

Jedan je od najtraženijih pop-folk pevača sa ovih prostora. To dokazuju brojni nastupi širom Evrope, ali i velike turneje koje je održavao u Americi i Australiji. Za svoje pesme neretko je osvajao značajne nagrade, poput Oskara popularnosti.

Singlovi 2017. Ključ

2018. Šta ti fali kad ti ništa ne fali

2018. Ogledalo sreće

2018. Svetionik

FOLLOW US ON: