Homepoznati pevaciMira Škorić

Mira Škorić

mira skoric

Mira Škorić je jedna od najpoznatijih pop i folk pevačica sa naših prostora, koja je devedesetih godina bila na vrhuncu svoje popularnosti, te je bila poznata kao kuma i najbolja prijateljica najveće balkanske zvezde Svetlane Cece Ražnatović.

Iza sebe, Mira Škorić ima veliki broj hitova, od kojih su najpoznatije pesme – „Manastir“; „Otkači“; „Ti si k’o i ja“; „Ne daj me, majko“; „Zašto nosiš prsten moj“; „Niz vene mi tiho tečeš“; „Strah od ljubavi“; „Nisi mi sudbina“; „Ista nam je tuga“; „Kosa crna“ „Rodiću ti sina“; „Karta tuge“; „Najbolji prijatelji“, i mnoge druge.

Muzički talenat, ali i ljubav prema pesmi, Mira je nasledila od svog oca Vase, koji je bio tada baš popularni svirač, te je već 1986. godine nastupila na muzičkom festivali „Raspevana jesen“, na kome je za interpretaciju pesme „Vrati se jeseni“, osvojila drugu nagradu.

Zvanično je svoju pevačku karijeru, Mira Škorić otpočela 1988. godine, kada je izašao njen prvi solo album „Niko kao mi“, koji je sa orkestrom Dragana Radovanovića objavila za muzičku kuću „Diskos“.

Mirinim najuspešnijim albumom u karijeri, smatra se album iz 1993. godine, koji je uradila sa Draganom Brajovićem Brajom, i koji nosi naziv „Ne daj me majko“, gde su se osim ove naslovne numere, kao veliki hitovi izdvojile pesme – „Niz vene mi tiho tečeš“; „Otkači“; kao i „Manastir“ i „Strah od ljubavi“.

FOLLOW US ON: