Homepoznati pevaciLjuba Aličić

Ljuba Aličić

ljuba alicic

Ljuba Aličić je jedan od naših najpoznatijih narodnih i folk pevača, koji ima veliki broj poznatih hitova u karijeri koja traje uspešno već više od četri i po decenije, a njegove najpoznatije pesme su „Gde si sada prijatelju moj“; „Ne pitaj me majko“; „Ostavljen da živim bez tebe“; „Nisi znala za bol srca mog“; „Ti ne ličiš ni na jednu“; „Ciganin sam, al najlepši“; „S prvom kišom“, i mnoge druge numere.

U mladosti je imao problema s ocem koji ga je stalno tukao. U petom razredu osnovne, napustio je školu i radio na tezgama.  Muzikom je počeo da se bavi od dvanaeste godine, pevajući po svadbama. Prvu ploču, s pesmom „Pruži mi ruku, prijatelju moj“, snimio je sa 16 godina.   Prvi put se oženio u 20. godini i iz prvog braka ima jednog sina, Dejana, koji je takođe muzičar. U braku sa drugom suprugom Željanom je 23 godine, a s njom ima dva sina. 

Neki njegovi najveći hitovi su Ti ne ličiš ni na jednuSumorno jutroCiganin sam al’ najlepšiS prvom kišomNjen oproštaj i ostale. 

Svoju muzičku karijeru je Ljuba Aličić započeo zvanično 1971. godine, kada je tada sa samo 16 godina snimio pesmu i prvu ploču „Pruži mi ruku, prijatelju moj“, ali ipak njegov prvenac nije ni postigao uspeh kome se pevač nadao, te je iste godine na festivalu „Ilidža“, na koji je pozvan da nastupi, Ljuba zamenjen u poslednjem momentu drugim pevačem.

FOLLOW US ON: