Homepoznati pevaciJovan Perišić

Jovan Perišić

jovan perisic

Poznati   pevač, Jovan Perišić, poreklom je iz Bosne i Hercegovine, a njegove pesme pripadaju uglavnom narodnom i folk žanru.

Jovan Perišič je rođen u Ribniku, Bosna i Hercegovina, (nekada je ovo mesto pripadalo opštini Ključ), 3. oktobra 1972. godine. Pravo mesto rođenja ovog pevača je u stvari selo koje se nalazi u blizini Ribnika, naime u Gornjim Vrbljanima.

Među najpoznatijim hitovima Jovana Perišića, svakako treba istaći pesme „Treća smena“ i „Crno oko“.

Priča o njegovoj diskografiji, kao i o njegovom privatnom životu i biografiji, je ono o čemu će biti reči u nastavku ovog teksta.

Od početka karijere, Jovan se može pohvaliti sa 7 snimljenih albuma, na kojima se nalaze mnogobrojni hitovi, popularni među njegovom vernom publikom. Kao najslušaniju Jovanovu pesmu treba izdvojiti numeru „Moje najmilije“, koju je snimio 2007. godine.

Jovan se vrlo retko pojavljuje u medijima, ali i pored toga, on je jedan od najtraženijih pevača sa ovih prostora, te je tako veoma zauzet nastupima, kako u ovom regionu, tako i u inostranstvu, odnosno zemljama dijaspore i u njima uživa jako veliku popularnost.

Jovan Perišić se na estradi nalazi već skoro 26 godina, a, kako je već rečeno, svoje prve nastupe imao je u Novom Sadu, gde je otpočeo svoju karijeru pevajući po klubovima.

Posle nekoliko godina nastupanja po raznim diskotekama, klubovima i kafanama, što u našoj zemlji, to i po okolnim zemljama, a i inostranstvu, Jovan Perišić snima svoj prvi album.

Kao prekretnica njegove karijere svakako je bio susret sa pevačem Bajom Malim Knindžom, danas Jovanovim dobrim prijateljem.

Na jednoj svadbi u Dvorovima kod Bijeljine, 1997. godine, Baja je zapazio Jovana, svidelo mu se kako peva i sve se završilo time da mu je Baja pomogao da snimi taj prvi album.

Iste godine, Baja Mali Knindža je, shvativši njegove pevačke kvalitete, preporučio Jovana i Siniši Kajmakoviću, koji je tada bio na čelu diskografke muzičke kuće „Renome“, sa sedištem u Republici Srpskoj. Prvi album Jovana Perišića nosi naziv „Zbogom lažne ljubavi“, a na pesmama sa ovog albuma su radili upravo Baja, a i Dragan Stojković Bosanac.

FOLLOW US ON: