Homepoznati pevaciJašar Ahmedovski

Jašar Ahmedovski

jasar ahmedovski

Jašar Ahmedovski rođen je 22. decembra 1964. godine u Prilepu, pevačku karijeru je počeo pesmama „Svako svome mora da se vraća“ i „Sudbina je moja u rukama njenim“ 1980. godine. Prvi album „Jednoj ženi za sećanje dugo“ izdaje 1982. godine za Jugodisk i postaje popularan širom bivše Jugoslavije. Neke od njegovih najpoznatijih pesama su: „Koja žena prokle mene“, „Jednoj ženi za sećanje dugo“, „Ti pripadaš samo meni“, „Dečak zaljubljeni“, „Jagnje moje malo“, „Kad sveća dogori“, „Moj bagreme beli“, „Ništa vreme promenilo nije“ i druge.

Jašarev kum je vlasnik Grand produkcije Saša Popović. Mlađi Jašarov brat, Ipče Ahmedovski takođe pevač je stradao u saobraćajnoj nesreći 1994. godine. Njemu je Jašar posvetio pesmu „Tamo si ti“. Oženjen je Snežanom sa kojom živi u Beogradu.

Često komponuje pesme za sebe, ali i za kolege kojima ne naplaćuje ovu uslugu. Tvrdi da bi za kvalitetnu pesmu dao i 50.000, a ne štedi ni na markiranoj odeći i dobrim kolima. Jedan je od retkih pevača koji karijeru gradi na pesmama, glasu i iskrenim emocijama pa iza sebe nema nijedan skandal, niti bilo šta zbog čega bi se stideo. Pevačku karijeru je započeo pesmama „Svako svome mora da se vraća“, „Sudbina je moja u rukama njenim“, „Kad odrastem, ženiću te“ i „Verujem u tebe“ koje je objavio 1981. godine za Jugodisk.

Prema broju slušanja na portalu YouTube najpopularnija Jašarova pesma je „Otkud tebe da se setim“ sa 1 368 616 pregleda.

FOLLOW US ON: