Homepoznati pevaciJana Todorović

Jana Todorović

jana

Jana Todorović, poznatija samo kao Jana, poznata je srpska folk pevačica, koja nije toliko zastupljena na TV ekranima, ali je pravi „štimung“ majstor na raznim veseljima i brojnim gostovanjima u diskotekama i klubovima širom zemlje, regiona i inostranstva.

Prepoznatljiva po pesmama „Šta će ti pevačica“, „Ostavi mi drugove“, „Kući, kući“, „Crna kutija“, „Troši me ove noći“ i drugima. Rođena je 15. marta 1974. godine u Prištini. Odrasla je u mestu Babin Most nedaleko od Prištine. Sa suprugom Ivanom Todorovićem i ćerkom Kristinom Džulijen živi u Minhenu.

Muzikom je počela da se bavi već u osnovnoj školi kada je s ocem i bratom Dejanom nastupala u Prištini i okolnim mestima. Profesionalno bavljenje pevanjem počinje u kafani Obilić u Beogradu. Prvi album je objavila 1992. pod naslovom „Imam moć“. S obzirom da ploča nije naišla na očekivane reakcije šire publike, Jana je počela da radi kao profesor muzičke kulture u školi u Babinom Mostu. Drugi album snimila je 1998. godine. Reč je o CD-u „Jana “sa pesmama „Sokolica“, „Dva života“, „Primadona“ i drugima.

Već naredne godine objavila je album „Polaznica“. Ipak, do prekretnice u njenoj karijeri došlo je 2000. godine kada je snimila pesmu „Ostavi mi drugove“, koja je za vrlo kratko vreme postala pravi hit.

Sa Ivanom Todorovićem se venčala 1995. godine, a on je kako pevačica i danas ističe, u njenu karijeru uložio i novac i pomogao joj da postane popularna i velika zvezda kakva je danas.

Prelepa crnka sa ponosom ističe da sa suprugom ima idiličan odnos, te da im je ljubav ista kao i od prvoga dana kada su se upoznali, ali navodi i da upravo zbog njegovog protivljenja, nikada nije išla na estetske intervencije, iako je želela da koriguje sitne bore i nepravilnosti koje su joj se sa godinama pojavile na licu.

FOLLOW US ON: