Homepoznati pevaciGoca Božinovska

Goca Božinovska

goca bozinovska

Sve svoje pesme sa albuma prvenca, Goca Božinovska je otpevala u pratnji ansambla čuvenog Mirka Kodića, te je tekstove pesama napisala sama pevačica što danas malo ko zna, dok je Rade Vučković za većinu numera uradio aranžmane i bio kompozitor, a posebno su se tada istakle hit numere „Zbog tebe sam živela“; „Ona nosi prsten moj“; „Zlatan prsten i haljina“; kao i „Zbogom srećo“ i „Sve je prošlo“.

Popularna pevačica Goca Božinovska je rođena 16. januara 1965. godine u selu Samuila kod Kraljeva, a svoju karijeru je počela osamdesetih godina kao pevačica u kafanama duž Ibarske magistrale.

Svoj prvi solo album je pevačica snimila 1984. godine, a udavala se dva puta, najpre za poznatog kompozitora Radeta Vučkovića sa kojim je dobila ćerku Jelenu Vučković, koja je takođe poznata pevačica, a potom i za kik-boksera i „žestokog momka“ Zorana Šijana, sa kojim je dobila dvoje dece sina Miroslava Šijana i ćerku Zoricu.

Posle studijske pauze duge 10 godina pevačica je 2013. godine objavila singlove „Bio si moja svetlost, moja tama“ i „Koga da krivim“

FOLLOW US ON: