Homepoznati pevaciDara Bubamara

Dara Bubamara

dara bubamara kontat

Dara Bubamara je rodjena 21. maja 1976. godine u Novom sadu. Jos sa 14. godina Radojka Adzic ucestvuje na festivalima i pobedjuje na festivalu “Najlepsi glas Jugoslavije”. “Dara Bubamara Show Band”, poznati novosadski bend je bas u to vreme trazio pevacicu, tako da je tada zapocela njihova saradnja. Poceli su da sviraju sirom Srbije, a ubrzo zatim snimli su i hit pesmu “Kosava sa Dunava”.

Iako se u detinjstvu često tukla sa vršnjacima, plavokosa pevačica se kako je vreme odmisalo, sve više rukovodila emocijama. Nakon jednog braka zbog paprira, i drugog iz ljubavi, prestala je da bude formalista, pa danas najviš uživa u ulozi majke

Kada se pojavila na estradnom nebu, Radojka Adžić, poznatija kao Dara Bubamara, važila je za malog, slatkog, simpatičnog zvrka s najlepšim osmehom i iskrenim pogledom. U međuvremenu je izrasla u damu, majku, suprugu i pevačicu za kojom se diže prašina.

Njena životna priča ne liči ni na jednu drugu, ali svojim dramatičnim usponima i padovima asocira na scenario iz nekog filma. Sve što ima, stvorila je sama. Iz godinu u godinu bila je sve luđa, ali uvek svoja.

– Odrasla sam u skromnoj radničkoj porodici. Majka mi je radila u bolnici, a tata kao vozač u GSP. Bila sam nestašna, družila se s dečacima, ali sam roditelje slušala i u njih gledala kao u svetinju. U školi sam bila dobra i uvek kući dolazila na vreme. Tata me nikada nije udario – počinje priču pevačica koja je još u osnovnoj školi pokazala interesovanje za muziku i glumu…

Najpopularnija Darina pesma sudeći prema broju slušanja na portalu YouTube je „Opasan“ sa  24 miliona pregleda na datum 12.03.2019. godine.

FOLLOW US ON: