Homepoznati pevaciBoban Rajović

Boban Rajović

boban rajovic

Boban Rajović je turbo – folk pevač, čije je ime naročito počelo da odjekuje estradom nakon objavljivanja hita ,,Usne boje vina”, a potom su naglo postale popularne i njegove starije pesme, dok je sve to olakšalo promociju novijeg materijala.

Boban Rajović je rođen 25. decembra 1971. godine u Kopenhagenu, u Danskoj, a sa svojim roditeljima i starijim bratom se preselio u Berane, odakle su mu roditelji, kada je on imao 8 godina.

Dok je još uvek išao u osnovnu školu, obe kuće Bobana Rajovića u Beranama su izgorele, te se on sa porodicom preselio u Podgoricu, odakle se kasnije ipak sa ocem vratio u Kopenhagen, gde je radio u različitim većim fabrikama i kafanama.

Kao osnovcu, Bobanu Rajoviću su predviđali veliku karijeru kao fudbaleru, jer je pokazivao neverovatan talenat, ali je on, nakon jedne školske priredbe na kojoj je izveo pesmu ,,Od Vardara do Triglava” shvatio da je zapravo muzika njegov poziv. Kada je otišao sa ocem u Kopenhagen, dobar deo novca koji je zarađivao je Boban Rajović sačuvao i kasnije uložio u svoju muzičku karijeru, nakon što se trajno doselio u Beograd.

Boban Rajović je svoju muzičku karijeru zvanično započeo 2000. godine, kada je izašao njegov prvi album, na kom su se našle pesme ,,Piroman”, ,,Barbika”, ,,Njena vrata”, ,,Da pređemo na stvar”, ,,Svako traži svoj put”, ,,Lijepa kao grijeh”, ,,Aerodrom” i ,,Ti si mene vezala”.

Tokom 2019. godine snimio je tri velika hita „Faktor iznenađenja“, „Zeština“ i Nogu pred nogu“.

FOLLOW US ON: