Homepoznati pevaciAna Nikolić

Ana Nikolić

ana nikolic

Ana Nikolić, rođena je 27. septembra 1978. godine u Jagodini, ali se odatle, sa svojom porodicom ubrzo preselila u naselje Donja Mutnica koje pripada opštini Paraćin gde je provela detinjstvo i period odrastanja.

Ana je detinjstvo provela u Paraćinu gde je završila jezičku gimnaziju. Zatim se preselila u Beograd i upisala je Višu politehničku školu, smer dizajn. Muzičku karijeru je započela 1990. godine pevajući po beogradskim splavovima. 1998. godine se prvi put pojavila na televiziji i to u emisiji „3K DUR“ u kojoj je otpevala pesmu Marine Perazić „Kolačići“.

Svoju muzičku karijeru, Ana Nikolić je započela 2003. godine sa svojim učešćem na čuvenom muzičkom festivalu “Beovizija”, na kojem je tada po prvi put, pred ogromnim brojem publike izvela svoju prvu pesmu koja nosi naziv “Januar”.

Od tada, pa sve do danas, Ana je stekla zapaženu popularnost i zahvaljujući svojim pesmama plasirala se u sam vrh estradne scene. Početkom ove, dakle 2017. godine, svoje brojne fanove, Ana Nikolić je obradovala potvrdom vesti da je u drugom stanju i da će se u veoma skoroj budućnosti ostvariti u ulozi majke.

Anine najslušanije pesme na Youtube-u su duet sa Rastom „Konkretno“ koji ima deset miliona pregleda i numera „Labilna“ sa osam miliona pregleda.

O tome koliko je Anin muzički album “Januar”, ocenjen kao kvalitetan i kao uspešan projekat, dovoljno svedoče podaci da je Ana iste godine kada je album objavljen proglašena za pop pevačicu godine, da je za pesmu “Januar” dobila i nagradu za hit godine i da je na osnovu kvaliteta čitavog albuma dobila nagradu za album godine.

Ono što je takođe važno napomenuti, a tiče se privatnog života Ane Nikolić, jeste da Ana svojom ogromnom životnom podrškom smatra svoju majku Miljanu. Njih dve, imaju izuzetno prisan i kvalitetan odnos i kada se pojave zajedno u javnosti, u očima ljudi koji imaju prilike da ih sretnu, izgledaju kao drugarice ili kao sestre.