Ana Bekuta

ana bekuta

Ana Bekuta kontakt-Potrebna vam je muzika za svadbu ili neku drugu proslavu.

Zelite da Vas i vase goste uveseljava  Ana Bekuta , onda ste na pravom mestu.

Pozovite nas tu smo za Vas , Ana Bekuta kontakt +381 62 1980 158

Jedna od najvećih domaćih zvezda narodne i folk muzike, koja na sceni traje nekoliko decenija je svakako Ana Bekuta, uz čiji su raskošan glas i prepoznatljive pesme odrastale brojne generacije, a trenutno je aktuelna članica žirija u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“, gde se trudi da pak mladim pevačima i budućim potencijalnim kolegama, pomogne svojim savetima, da izgrade dobru muzičku karijeru.

1985. godine, Ana Bekuta je izdala svoj prvi solo album „Ti si mene varao“, a za PGP RTS, a na njemu su se kao hitovi izdvojile numere „Ja nisam rođena da živim sama“; „Ti si mene varao“; „Vodi me“ i „Pesma“.

Iako je u toku svoje dugogodišnje karijere imala nebrojeno mnogo hitova, te učestvovala na raznim festivalima i osvajala nagrade i priznanja, Anina najpoznatija pesma je po mišljenju publike, ali i po broju pregleda na YouTube kanalu, prelepa pesma „Zlatiborske zore“.

Rođena u Pribojskoj banji, 6. septembra 1959. godine kao Nada Polić, od majke Milice, po zanimanju kuvarice i oca Branka koji se bavio zemljoradnjom. U porodici Polić je najstarije dete i ima dve sestre – Dobrilu i Milinu. Ističe da je imala srećno i bezbrižno detinjstvo, kojeg se seća po igri sa sestrama, improvizovanom bazenu koji im je otac pravio u letnje dane od izvora blizu njihove kuće i mnogim lepim trenucima. Kao najstrožu i najveću kaznu u detinjstvu pamti zabranu slušanja muzike sa radija lampaša, koji je otac gasio ako ona ili sestre ne bi bile dobre.

U Pribojskoj banji završila je Osnovnu školu “Nikola Tesla”. Pevanjem je počela da se bavi u školskom horu, a potom i u kulturno-umetničkom društvu, gde ju je prvi put odveo pokojni otac Branko, koji je tamo već svirao frulu. Honorar prvenac zaradila je 1974. godine na takmičenju ”Prvi glas Priboja“, kad je osvojila drugo mesto. Godine 1974. upisuje se u Gimnaziju „Branko Radičević“ u Priboju, ali njeno školovanje prekida rođenje sina Igora 1976.

Prvi angažman imala je u hotelu „Mileševa“ u Prijepolju. Tako je upoznala klavijaturistu Aleksandra Savića sa kojim je deset meseci bila u braku. U narednim godinama, zajedno sa svojim bendom, punom parom radila je u hotelima ondašnje SFR Jugoslavije. Bend je osnovan zahvaljujući poznanstvu sa bubnjarem Predragom Vidovićem Prejom. Pored njih dvoje, bend su činili i Milenko Božić, Sava Jovanović, Boban Živković i Zoran Bursać.

FOLLOW US ON: